Mersin Büyükşehir Belediyesinin özel gereksinimli bireylere yönelik 'duyu bütünleme terapisi' devam ediyor.
Mezitli Belediyesinin desteği ile belediye çalışanları ve gönüllüler tarafından gerçekleştirilen kompost üretimine, Soli Güneş Festivali için kardeş kent Tempelhof Schöneberg'ten Mezitli'ye gelen Alman konuklar yoğun ilgi gösterdi. Semt pazarına giderek incelemelerde bulunan aralarında Belediye Başkanı Jörn Oltmann'ın da yer aldığı Alman heyeti gönüllülerden bilgi aldı.
Mersin'in Tarsus ilçesinde PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen 'Şahmeran' operasyonunda gözaltına alınan 15 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla toplu taşıma şoförlerine yönelik olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Çevre ve Sosyal Aksiyon Planı P.G. 2.2 çerçevesinde eğitim verdi. Eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylar ile baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi.
Mersin'in Erdemli ilçesindeki ceza infaz kurumunda sirenlerin ardından geçilen 'isyan çıktı, yangın var' anonsu güvenlik güçleri ile itfaiyeyi alarma geçirdi. Hızla kuruma gelen güvenlik güçleri ve diğer ekipler olayın tatbikat olduğunu kurum yetkililerinden öğrendi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, 'Yetenek Dönüşüm Projesi' çerçevesinde genel muhasebe alanında yeniden kurs açıyor. 30 Haziran'da Mersin Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası Bilgisayar Laboratuvarında başlayacak olan kurs için başvuran 56 adaydan, mülakatta başarılı olan 20 aday genel muhasebe eğitimi alacak.
Mersin'in Tarsus ilçesinde tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı'na yuvasını yaptı.
Mersin'de silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla aranan ihraç polis memuru ile ByLock kullanıcısı ihraç öğretmen yakalandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mersin'in Silifke ilçesinde Akkum Gençlik Kampı'nın açılışını yaptı. Gençlerle birlikte bisiklete binen Bakan Kasapoğlu, kampa pedal çevirerek girdi.
Mersin'de bir kişi sokak ortasında henüz bilinmeyen bir nedenle kafasında sopa kırılarak darp edildi, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı' başladı. İki gün sürecek programın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Mersin tarihine gelmiş en çok 'bisiklet' ve 'bisiklet yolu' kelimesini kullanan belediye başkanı olduğumu düşünüyorum' dedi.
Mersin'de ilanda bulduğu araçların devrini 'bankadan kredi çekeceğim' diye üstüne alan, ardından parayı ödemeden 3. şahsa devrettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), 3 Temmuz'da yaylalarda da başlıyor. 41 farklı branşta faaliyetini sürdüren TORTEK kursları, ilçe merkezinin yanı sıra Arslanköy, Ayvagediği, Gözne, Aladağ, Dalakderesi, Soğucak, Kepirli, Bekiralanı, Güzelyayla ve Musalı mahallelerinde hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Mersin'de sokak ortasında tabancayla vurarak 24 yaşındaki Raziye Oskay'ı öldüren sanığa, kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti zanlıya hiçbir indirim uygulamadı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, önlerinde bir seçim maratonu olduğunu belirterek, 2023'ü inanıyorum ki gençlerimizle, kadın kollarımızla, tüm teşkilatımızla Mersin başta olmak üzere sandıkları gümbür, gümbür patlatarak tüm dünyaya demokrasinin ve adaletin mesajını haykıracağız dedi.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesinde yapımında son aşamaya gelinen Tarsus Yeni Hükümet Konağı ile yapımı tamamlanan Tarsus Devlet Hastanesini ziyaret etti. Yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, bilgiler aldı.
Mersin'in Erdemli ilçesinde yapımı planlanan 4 okulun ikisinde çalışmalara başlandığı bildirildi.
Mersin merkezli 2 ilde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alınırken, çok miktarda gümrük kaçağı sigara, makaron ve çay ele geçirildi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi program çerçevesinde Mersin'e geldi. Kasapoğlu'nun kentteki ilk durağı Mersin Valiliği oldu.
Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti.
Mersin'de yarı çıplak halde içerisinde kadın ve çocuğun bulunduğu aracı durdurarak camını yumruklayıp tükürerek dehşet yaşatan sürücü tutuklandı. Yaşanan olay, ailenin cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, doğa ve çevre bilincinin küçük yaşta oluşması için Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi'nde, TEMA Vakfı iş birliğiyle 'toprak' konulu bir eğitim ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Çocuklara cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre sevgisi aşılamayı amaçlayan 'Eşit Masallar' tiyatro oyunu Mersin'de sahnelendi. Türkiye turnesini Mersin'de sonlandıran oyun, çocuklar ve ebeveynlerinden büyük alkış aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir ilk gerçekleştirilerek 'köpek eğitim alanı' kuruldu.
MERSİN (İHA) – Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 'Şiddete Sıfır Tolerans' ilkesi doğrultusunda, kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek amacıyla toplumun her kesimi ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Mersin'de, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması, bağımlılıkla mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir iş birliği ve koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2'inci Toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapıldı.
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafında bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Soli Güneş Festivali, yapılan defile ile sona erdi.
Akdeniz Belediyesi ile Toros Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen, toplam 3 ay süren ve 360 kadının katılarak sertifika aldığı 'Kadın Sağlığı ve Gebelik / Sağlıklı Gebelik Mutlu Annelik Eğitim Projesi' tamamlandı.
Mersin'in merkez Toroslar ilçe Belediyesi, sokakta yaşayan can dostları için dans etkinliği düzenledi.
Akdeniz Belediyesinin, geleneksel hale getirdiği ve her yaz yüzlerce çocuğun yüzme öğrendiği ücretsiz kursların bu yılki ayağı da başlıyor. Kurulumu tamamlanan portatif havuzda kurslar yarın başlayacak.