Mersin-Adana tren seferleri hem azaldı hem de ücreti arttı!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zam haberleri ulaşım ücretlerini doğrudan etkilemeye devam ediyor. Açıklanan son bilgiye göre Mersin-Adana üzerindeki tren seferlerine büyük zam geldi.

Haber albümü için resme tıklayın

Ülke genelinde sürekli artmaya devam eden enflasyonla ve bununla beraber akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar birçok sektöre zam olarak etki etmeye devam ediyor. Özellikle ulaşım sektörünü ve ağını derinden etkileyen artan maliyetler vatandaşın belini büküyor. Geçtiğimiz günlerde Konya-Ankara arasında sefer yapan hızlı trene zamdan sonra şimdi de Mersin-Adana arasındaki seferlerin fiyatları oldukça yükseldi. 

Mersin-Adana tren seferleri hem azaldı hem de ücreti arttı!

Günlük yaklaşık olarak 20 bin kişinin ulaşım sağladığı tren seferlerindeki sıkıntı her geçen gün biraz daha artarken bir zam haberi daha vatandaşın elini kolunu bağladı. Önceki yıllarda 58 sefer sayısı olan Mersin tren seferlerinde bu sayı son zamanlarda 8 sefere kadar düştüğü açıklandı.

Zamlı ücretler ne oldu?

Mersin-Adana arasındaki seferlerin hem azaltılması hem de ücretlerinin arttırılması günlük 20 bin kişinin seferlerine zorluk oluştururken zamlı ücretler görenleri şaşkına çevirdi. Açıklanan bilgilere göre Mersin-Adana arasında seferleri olan trenlerin ücretleri 49 TL’den yapılan zamla 70 TL’ye yükseltildi. Bir buçuk ay içerisinde hem dolmuşlara hem de tren seferlerine üst üste gelen zamlar vatandaşları oldukça zorlamaya başladığı da açıklamalar ile belirtildi.

# zam

18 Eyl 2023 - 15:41 Mersin- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mersin Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mersin Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mersin Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mersin Haber değil haberi geçen ajanstır.