Ukrayna

Yüzyıllardır Ukrayna Karpatları'nda yaşayan Hutsul etnik grubunun düğün kıyafetleri ülkenin diğer bölgelerine göre daha özgün. Hutsul kıyafetleri, karmaşık işlemeler ve çok sayıda renkli dekoratif unsurla öne çıkıyor. Gelinler genellikle işlemeli etek ve geniş bluzlar giyerler ve başlarını daima çelenk veya atkı ile süslerler. Hutsul düğünleri büyük bir gürültü ve neşeyle, danslar ve eğlencelerle kutlanır.
Kazakistan

Kazak geleneklerine göre gelinler “saukele” adı verilen başlık takarlar. Bu konik aksesuar, girift desenlerle süslenmiş ve bir duvakla tamamlanmıştır. Bir kız için saukele'nin hazırlanması düğün gününden çok önce başlar.
Japonya

Japon geleneklerine göre gelinler düğün töreninde saflıklarının simgesi olarak beyaz kimono giyerler. Etkinliğin resmi bölümünden sonra şansı simgeleyen kırmızı bir kimonoya dönüşebilirler.
Moğolistan

Moğol geleneklerine göre düğünlerde hem damat hem de gelin “dil” kostümü giyer. Bu kıyafetler Moğollar ve diğer göçebe Orta Asya kabileleri tarafından yüzyıllardır giyilen desenli giysilerdir.
İskoçya

İskoçya'da erkekler düğün törenlerinde kendi klanlarının eteğini giyerler. Evlendikten sonra gelin, yeni klana geçişini simgeleyen, kocasının aile ekosesinden bir şalı omuzlarına örter.
Romanya
Kuzeybatı Transilvanya'da düğünler, gelin ve damadın ebeveynleri tarafından düzenlenen çok önemli ve sorumlu etkinlikler olarak kabul edilir. Damat ve gelin için kıyafet, çeyiz ve düğün töreninin kendisini hazırlarlar.
Çin

Çin'de kırmızının şans getirdiğine ve kötü ruhları uzaklaştırdığına inanılıyor. Bu nedenle Orta Krallık'ta yeni evlilerin çoğu, düğün kıyafetlerini seçerken bu rengi tercih ediyor.
Norveç

Norveç'teki geleneksel düğün kıyafetine "bunad" denir. Sadece düğün töreninde değil, vaftiz gibi diğer önemli olaylarda da giyilmesi gelenekseldir. Düğün topluluğunun önemli bir parçası tacı andıran başlıktır. Eskiden gelinin ailesinin maddi durumuna göre çeşitli değerli süs eşyaları ile süslenirdi.
Macaristan

Macar geleneklerine göre gelinin gelinliği üç renkten oluşmalı ve dekorasyon olarak çiçek işlemeli olmalıdır. Elbisenin etek kısmı çok katmanlı olabilir ve başlığın dokunmuş buğday saplarını içermesi gerekir.
Endonezya

Endonezya 300'den fazla etnik gruba ev sahipliği yapıyor, bu nedenle düğün kıyafetleri aralarında farklılık gösteriyor. Çoğu gelinlik, canlı renklere ve karmaşık dekorasyonlara sahiptir. Ayrıca gelinin vücudu, yeni evli çifte refah ve mutluluk getireceğine inanılan kına dövmeleriyle süslenir.
Gana

Ganalı düğün modasının sırrı altın rengidir. Elbiseler genellikle karmaşık desenler oluşturan ipek ve pamuk şeritlerden elle dokunan geleneksel kente kumaşından dikilir. Tipik olarak Ganalı gelinler sarı ve altın tonlarında giyerler. Ayrıca başlarını kumaş veya boncuk işlemeli başlıklarla süslüyorlar ve elbiseyle aynı el dokuması kumaştan yapılmış, bol sarı tonlu, uyumlu bir eşarp takıyorlar.
Fas

Faslı gelinler genellikle düğünleri sırasında birden fazla elbise giyerler ve her elbise kendi önemini taşır. Düğünün başlangıcında gelin, "takshita" olarak bilinen güzel ve karmaşık beyaz bir kaftan giyer. Lüks kumaşlar ve altın işlemelerle süslenmiştir ve kaftan kaftanı, altın kemer, açık ceket ve başlık gibi çeşitli parçalardan oluşur.
Hindistan

Hindistan'da gelinler düğün günlerinde zengin süslenmiş sariler giyerler. Gelinin kıyafeti her zaman refahı simgeleyen kırmızı renktedir.
Nijerya

Nijeryalı gelinler, parlak renkli kumaşlardan yapılmış kaftan ve büyük bir başlıktan oluşan geleneksel kıyafetler giyerler. Geleneksel kıyafetlere “aso oke” denir.
Türkiye

Türkiye'deki geleneksel gelinlikler, karmaşık boncuk işlemeleriyle süslenmiş, hacimli ve özenli tasarımlara sahip, aynı zamanda zarif bir görünümü koruyan güzel beyaz gelinliklerdir. Ayrıca bu günde gelin, Müslüman kadınların giydiği başörtüsü olan başörtüsü takıyor. Türk düğün kıyafetlerinin benzersiz bir yönü, geleneksel olarak gelinin beline erkek kardeşi veya amcası tarafından bağlanan kırmızı kuşaktır. Kırmızı kuşak masumiyeti, iyi şansı ve mutluluğu simgelemektedir.
Yorum yazarak Mersin Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mersin Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mersin Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mersin Haber değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Mersin Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mersin Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mersin Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mersin Haber değil haberi geçen ajanstır.