Çocuklar yıl boyu kesintisiz spor yapacak

Yüreğir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için açtığı spor kursları 12 ay boyunca devam edecek.

Çocuklar yıl boyu kesintisiz spor yapacak
Haber albümü için resme tıklayın

Yüreğir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için açtığı spor kursları 12 ay boyunca devam edecek.

Jimnastik, yüzme, badminton, tenis, futbol, taekwondo, karate, masa tenisi, basketbol, voleybol, bisiklet, bocce, güreş, satranç, muaythai ve okçuluktan oluşan 16 branştaki kurslarda işinde uzman eğitmenler görev yapacak.

Ücretsiz spor okullarından 6-15 yaş arası çocuklar yararlanacak.

12 ay boyunca kesintisiz şekilde sürecek olan projede; Eylül - Haziran ayları arasında ‘Ücretsiz Spor Okulları’, Haziran - Eylül ayları arasında ise ‘Yaz Spor Okulları’ adı ile hizmet verecek. Sportif faaliyetlerin eğitimleri branşlarına göre Yüreğir Belediyesi’nin spor tesislerinin beraberinde, ilçe genelinde 41 merkezde gerçekleşecek.

Yüreğir Belediyesi’nin çocukların, derslerinde arta kalan vakitlerini verimli geçirmeleri amacı ile 16 farklı spor branşında açacağı kurslarda 6-15 yaş arası miniklere formalar ücretsiz dağıtılacak. Spor okullarının eğitim saat ve günleri çocukların okul saatlerine göre planlanacak.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, yaz spor okullarından yaklaşık 5 bin çocuk ve gencin faydalandığını belirterek “Yüreğir geneli 41 merkezde açtığımız yaz okullarımızı tamamladık. Kurslarımızı yıl boyu kesintisiz olacak biçimde sürdürme kararı aldık. Yüreğirli çocuklar yıl boyu kesintisiz spor yapacak. Yüreğir Belediyesi olarak ülke çapında başarılara imza atacak, dünya arenasındaki spor müsabakalarında boy göstererek, ülkemizi gururlandıracak sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm gençlerimizi, çocuklarımızı kurslarımıza beklemekteyim” dedi.

Yıl boyu devam edecek spor okulları ve kayıtlarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi 0322 502 92 17, Beyaz Masa 0322 321 61 61 ya da 444 80 44 çağrı merkezini arayabilecek.

galerigaleri

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mersin Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mersin Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mersin Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mersin Haber değil haberi geçen ajanstır.